г.   ч.

Новини

Плевен

„Останете живи“ влезе в библиотеките на всички училища на територията на община Долна Митрополия


Останете живи! С тези думи започна срещата на журналиста Георги Стоянов с учениците от СУ „Васил Априлов“ в Долна Митрополия. В проведеното мероприятие с момчетата и момичетата на училището се включи и представител на „Пътна полиция“ в региона.

Авторът на книгата „Останете живи“ отправи послание към младите, че шофирането е отговорност, а не забавление. Той сподели какви са причините да създаде подобно четиво и разказа за доста казуси от пътни инциденти, които са съпътсвали работата му през годините.

На срещата бяха прожектирани и кадри от катастрофи, станали в Плевенска област през последните години.

Със съдействието на Мариана Илчева от комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Долна Митрополия „Останете живи“ влиза в библиотеките на всички училища на територията на общината.

Както вече писахме, „Останете живи“ среща читателите очи в очи с част от хаоса, който цари по пътищата ни. Участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали разказват от първо лице за грешките, болката и страданието. Книгата включва 14 истински истории за войната на пътя, пълна статистика за убитите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднем в пътен инцидент.

Повече за книгата авторът разказа в предаването „Преди обед“ по bTV – видео може да видите ТУК

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата „Останете живи“


Автор:  vpleven.bg
снимка:  vpleven.bg
14:28 ч. Публикувано на Категории ПлевенЕтикети , ,

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.