г.   ч.  

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Обща информация

Считано от 25 май 2018 г. Регламент (ЕС) 2016/679 (General Data Protection Regulation - GDPR) на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните.

Регламентът урежда правата и задълженията по защита на личните данни на физическите лица от всички държави членки на ЕС.

Платформата www.vpleven.bg осъществява дейността по събиране, обработване и съхранение на лични данни в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 и Закона за защита на личните данни.



В Декларацията за поверителност:



“Услуги” означава всички услуги, съдържание, функции и всички свързани уебсайтове, предлагани от нас.

“Платформа” означава уебсайтове (www.vpleven.bg, www.broshura.vpleven.bg и www.forum.vpleven.bg ), чрез които предлагаме нашите услуги.

“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).



Какви данни събираме за Вас?



Платформата събира само обикновени лични данни като име, електронна поща и IP адрес.

Платформата НЕ събира специални лични данни като расова, етническа, политическа, синдикална, сексуална или друга принадлежност, биометрични данни, данни на човешкия геном.

Когато се регистрирате в някой от сайтовете на ПЛАТФОРМАТА, за да използвате нашите Услуги ние може да събираме следните данни:
  • E-mail адрес, с който се регистрирате
  • Паролата, с която се регистрирате
  • Имената Ви (само ако Вие пожелаете да ги попълните във формата за регистрация)


Когато осъществявате достъп до нашата ПЛАТФОРМА или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:
  • Информация за устройството Ви – операционна система и типа на браузъра Ви, както и IP адреса
  • Информация за вашата дейност при използването на ПЛАТФОРМАТА – дата и час на вашето посещение, рекламни банери, на които сте кликнали.


Бисквитки



Какво представляват „бисквитките“?

Бисквитките са малки текстови файлове, които се записват на Вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запазва Вашите действия и предпочитания (език, размер на шрифта и други настройки) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта ни или преминавате от една стрaница на друга.

По какъв начи използваме бисквитките?

Използваме "бисквитки" (“cookies”), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията Ви. "Бисквитките" са малки текстови файлове, прехвърлени от уеб сървър на твърдия диск на Вашето устройство. Бисквитките могат да се използват за събиране на датата и часа на посещението на уебсайта, историята на сърфирането в интернет, Вашите предпочитания и потребителското Ви име. Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои "бисквитки" или да ви предупреждава, когато уебсайтовете, които посещавате задават или имат достъп до "бисквитки".

Какво мога да направя ако не желая използването на „бисквитки“?

Ако не желаете да приемете използването на „бисквитки“:
  • Може да не се съгласите с използването на „бисквитки“, по този начин те няма да бъдат записани на Вашето устройство
  • Може във всеки момент да се откажете от използването на „бисквитки“, като изберете съответните настройки на Вашия браузър
  • Може във всеки момент да изтриете записаните на устройството Ви „бисквитки“ със средствата на операционната система, която използвате


Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16-годишна възраст и ние не събираме съзнателно данни на лица под тази възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16-годишна възраст ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

Защо събираме Ваши лични данни?

Събирме Вашите лични данни, за да изпълним договора, който сме сключили с Вас или предстои да сключим.

Как ще Ви информираме за промени в Декларацията за поверителност?

Платформата си запазва правото да извършва промени в настоящата Декларация за поверителност. Ако това се случи ще Ви информираме чрез изпращане на имейл или чрез съобщение в Платформата при нейното отваряне.

Вашите права



Право да поискате достъп до личните си данни (обикновено наричани "искане за достъп на субекта на данните"). Това ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно обработвани.

Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това ви дава възможност да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.

Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност да се свържете с нас с искане за преустановяване на обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

Право да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за изтриване или премахване на личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването, когато имате съмнение, че е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни.

Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни, когато е основано на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя ваше право на възражение.


Управлението на сайта си запазва правото да алармира, премахва или прекратява
добавени от потребителите събития, обяви, обекти и други, които нарушават общите условия за ползване.

При злоуботреби, моля, сигнализирайте на  alert@vpleven.bg