г.   ч.  

Прочети нашите съвети и научи как да купуваш и продаваш сигурно в vpleven.bg

Давайте възможно най-подробното описание на артикула, който обявявате за продан. Информирайте евентуалните купувачи ако продукта Ви има дефекти, не се опитвйте да ги скриете. Така и Вие и купувача ще сте доволни. Изберете най-лесния начин на плащане - в брой при лична среща или наложен платеж при доставка. При никакви обстоятелства не изпращайте копия от лични документи или банкови сметки. Не изпращайте артикули в чужбина.
Пазарувайте локално, изберете обяви от вашия град, за да можете да се срещнете с продавача лично и да видите предлагания от него артикул. Ако си харесате нещо от друг град, изискайте от продавача да изпрати артикула с безплатната опция "Преглед и тест", която почти всяка куриерска фирма предлага, преди да платите. Бъдете внимателни, ако предлагания артикул е на подозрително ниска цена, или обявата е написана на развален английски. Запомнете! Никога не изпращайте пари преди да получите артикула! Със сигурност не изпращайте пари в чужбина! Никога не плащайте чрез Western Union или други анонимни платежни системи.
Не споделяйте своите данни за достъп с никого. Измислете трудна парола, състояща се от поне 6 знака, в това число и цифри. Не препоръчваме да запаметявате данните си за достъп в браузъра. Ако подозирате, че някой знае паролата Ви за достъп, сменете я.