г.   ч.  
Кликнете върху менюто „Обяви“, намиращо се в нвигационната лента. Изберете бутона „Добави обява“ оцветен в червено. Изберете подходящите категория и подкатегория за Вашата обява. След това попълнете информацията за Вашата обява. Първо напишете заглавието на Вашата обява. Пример 1: Продавам Лаптоп „Марка“ „Модел“. Пример 2: Фирма „Шанс“ търси да назначи шофьор. Напишете колкото се може по-подробно и по-ясно, и добре структурирано описание на предлагания от Вас продукт или длъжност за работа. Подробното описание ще помогне както на Вас да продадете по-бързо предлагания артикул или да намерите по-бързо търсения служител, така и на потенциалните купувачи/търсещи работа да се доверят на Вашата обява. Моля попълнете описанието на кирилица. Изберете състоянието на предлагания от Вас продукт – Ново или Използвано. Отбележете дали обявата е публикувана от частно лице или фирма. Попълнете цената, на която продавате предлагания артикул. Добавете снимки на предлагания от Вас продукт. Имате възможност да добавите до 5 снимки (едно главно изображение и четири допълнителни). Големинатa на всяка добавена снимка не трябва да надвишава 8 MB. Изберете общинския център и населеното място, в което се намира предлагания артикул. Попълнете телефонен номер, на който ще могат да Ви потърсят потенциалните купувачи/търсещи работа. Изберете дали продукта, който продавате ще бъде изпратен по куриер при сделка или ще го предадете по време на лична среща с купувача. Ако се изпраща по куриер трябва да отбележите кой ще поеме цената на доставката – купувача или продавача. След като сте попълнили цялата информация натиснете бутона „Добави“, който се намира в дъното на формата за публикуване на обява и е оцветен в зелено. Ако сте попълнили всичко коректно ще получите съобщение „Вашата обява е добавена успешно“, което означава, че посетителите на vpleven.bg вече могат да я видят. Преди да публикувате Вашата обява прочетете внимателно информацията, която сте попълнили и проверете дали не сте допуснали грешка. Благодарим Ви, че използвахте сайта vpleven.bg! За мнения и препоръки моля пишете ни на office@vpleven.bg.
Внимавайте особено, ако предложената цена е подозрително ниска. Бъдете внимателни, ако потребител от вашия град изрично отказва лична среща за финализиране на сделката. Обърнете специално внимание, ако съобщенията от даден потребител изглеждат като написани по шаблон или преведени с автоматичен преводач (на развален български или английски). Никога не плащайте наложен платеж при доставка, ако не е включена опцията "Преглед и тест" (опцията е безплатна и налична при повечето куриери).
Отидете в местната полицейска служба и подайте жалба за измама. При поискване от полицията ще им предоставим всичката налична информация, с която разполагаме по случая. Информирайте и нас чрез формата за контакт. Включете в имейла си цялата информация по случая - телефона, имейла на измамника, банкова сметка, по която сте направили плащане, линк към обявата, чрез която е извършена измамата.